Hvis du aldrig har prøvet Escape Rooms eller måske kun spillet en enkelt gang, så får du her et par simple men nyttige tips og tricks.

Det vigtigste i et Escape Room er at være nysgerrig. Sørg for at undersøge hele rummet og kig på alting – du ved ikke, hvad du skal bruge og hvad du ikke skal bruge, så sørg for at undersøge alt. Kig gerne med fingrene for ofte ligger svaret ikke åbenlyst fremme, men er måske gemt under en æske, bag et billede eller måske inde i en bog eller skuffe.

Læg mærke til tal, bogstaver, farver og symboler, da disse ofte bruges til løsning af gåder (riddles) og opgaver (puzzles) samt til åbning af hængelåse. Udover at bruge f.eks. tal og bogstaver på selve låsen, så skal du naturligvis også vide rækkefølgen på de tal og bogstaver. Til det benyttes ofte også tal og bogstaver – 1 kommer før 2, som kommer før 3 osv. ligesom A altid kommer før B, som igen kommer før C osv. Indeholder hængelåsen farvede tal/bogstaver, så er det meget tænkeligt, at der også er ting i rummet med selvsamme farver, som derved kan bruges til åbning af denne lås.

Når I går rundt i rummet så sørg for at kommunikere med hinanden. Fortæl hvad I ser, så de andre på holdet kan høre det. Måske finder du noget i den ene side af rummet, som din holdkammerat kan bruge i den anden side af rummet, så ved at snakke højt, kan I ofte hurtigere finde frem til de indbyggede ledetråde til opgaveløsningerne. Det er ligeledes vigtigt, at alle på holdet informeres om de løste opgaver. Særligt i multi-lineære rum, hvor der kan løses flere opgaver samtidig, er det vigtigt at fortælle de andre så snart du løser en opgave, så de ikke spilder tid på den samme opgave.

Er der en lås eller opgave, som du umiddelbart ikke kan løse eller åbne, så er det ofte en rigtig god ide, at lade en anden komme til. 2 sæt øjne ser bedre end 1 og nogle gange skal der bare lige nogle andre hænder til at åbne hængelåsen på trods af, at du allerede har forsøgt med samme kode. Rigtig mange hold spilder unødig tid på, at én spiller konstaterer, at koden til låsen er forkert, selvom den måske er rigtig, så lad altid en anden forsøg også.

Og for at slutte med det vigtigste igen – sørg nu for virkelig at være nysgerrig. Når du mener, du har kigget på alt, så kig lige på det igen og husk at kigge med fingrene! Åben alle skuffer, skabe, døre, kasser, æsker m.v. som ikke umiddelbart er låst – der ligger næsten altid noget interessant i minimum én af dem!

Sidste gode råd er – kom ud og spil Escape Room – det er bare super god underholdning for både familier, venner, kollegaer m.m. 🙂